Wednesday, 26 December 2012

Testimoni PURE MARINE COLLAGEN


Mohon KLIK LIKE FANPAGE HUSNA 
sebagai tanda sokongan anda semua atas info yang telah diterima 
Perkongsian ilmu IMKK akan 
dikongsikan di fanpage kami

RM 10/150 gram GRED AAA (UNGU)
RM 10/ 150 gram GRED AA (KUNING)


Perbezaan di antara RUMPAI LAUT UNGU DAN RUMPAI LAUT PUTIH adalah ANTIOKSIDA


Perbezaan kandungan rumpai laut ungu dan yang putih dikatakan memiliki bahan antoksida pada rumpai laut yang berwarna ungu. Ini kerana dari pembawaaan warna pigment ungu. apa tu ANTIOKSIDA ?......



Bahan antioksida merupakan bahan kimia yang diperlukan tubuh untuk meneutralkan radikal bebas dan mencegah kerosakan yang ditimbulkan oleh radikal bebas terhadap sel normal, protein, dan lemak. Bahan ini menstabilkan radikal bebas dengan melengkapkan kekurangan elektron yang dimiliki radikal bebas, dan menghambat terjadinya reaksi berantai dari pembentukan radikal bebas yang dapat menimbulkan tekanan oksidatif.

Ada beberapa bentuk bahan antioksida, di antaranya vitamin, mineral, dan fitokimia. pelbagai jenis bahan antioksida ini berkerja bersama dalam melindungi sel normal dan meneutralkan radikal bebas.



TUBUH LEBIH TAHAN SERANGAN PENYAKIT

Kerana memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. 



MENDAPAT KEMBALI KEANJALAN, KELEMBUTAN KULIT

Ia mempercepat pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet. 



PERTUMBUHAN RAMBUT LEBIH BAIK DAN KELEMUMUR AKAN HILANG

Sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima. 



MENGATASI MASALAH PENYAKIT DEGENERATIF DAN MASALAH USIA UMUR LANJUT Anti oksida semulajadi dalam rumpai laut adalah penghambat pembentukan radikal bebas. 




Kebaikan antioksida Bantu atasi masalah penuaan pertingkat ketahanan sel badan



KONSEP kembali ke alam semula jadi menjadi semakin popular bagi yang ingin memelihara kecantikan dan kesihatan diri. Penggunaan bahan semula jadi khsusunya yang mengandungi antioksida terutama tumbuh-tumbuhan dalam merawat kecantikan juga semakin banyak digunakan dalam produk kecantikan hari ini.



Menyedari kepentingan antioksida, kebanyakan pengeluar produk berkaitan kecantikan sama ada pemakanan mahupun penjagaan kulit mendakwa produk dihasilkan mengandungi bahan anti oksida khususnya yang menggunakan tumbuh-tumbuhan semula jadi.



Bagaimanapun sebagai pengguna, harus berhati-hati dengan dakwaan ini kerana antioksida sebenarnya bukanlah sejenis ‘bahan’, tetapi fungsi bahan tertentu yang bertindak secara khusus ke atas kulit. Antara cara paling berkesan bagi memperlahankan kerosakan akibat radikal bebas adalah dengan memakan makanan yang mengandungi antioksida.



Hasil kajian saintifik juga menunjukkan tumbuh-tumbuhan seperti buah-buahan mengandungi bahan antioksida yang mengekalkan kesihatan dan mencegah pelbagai jenis penyakit dialami manusia hari ini. Antaranya, buah quince yang terkenal dengan warna kuning keemasan ini, dikatakan kaya dengan antioksida yang bermanfaat untuk awet muda.



-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
-Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
-Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)

source : google




















Cara Penggunaan :

1. Basuh kolagen mentah, 
ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali

2. Rendam kolagen mentah yang 
telah dibasuh semalaman

3. Buang air rendaman tadi dan 
basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan

4. Campur dengan 2.5 liter air kosong 
ke dalam periuk untuk direbus







Cara Pengambilan :

1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – 
sebelum sarapan & 
sebelum masuk tidur)

2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), 
ambil 3 sudu besar dan 
masukkan ke dalam gelas - 
boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah

3. Sebelum minum tu baca 
Bismillah & Selawat =)








No comments:

Post a Comment